Karriere

Ørsted

Siden 2007 er jeg ansat som Lead Technology Consultant i Ørsted (tidl. DONG Energy), hvor jeg deltager i udvikling og drift af såvel administrative som tekniske netværk i koncernen. 

De første mange år har fremfor alt budt på integration af netværkene i de virksomheder, som efter fusionen i 2006 tilsammen udgjorde DONG Energy, samt opbygning af en ny fælles infrastruktur, således at vi i dag benytter een fælles infrastruktur.

Udover at bistå som teknisk teamleder, så arbejder jeg til daglig primært med udvikling af vores interne MPLS backbone, hele vores WAN til ind- og udland, og ikke mindst Ørsteds datacentre, inkl. integration til SAN via FCoE, VMware m.m. I 2014 har vi implementeret datacenter interconnect til et nyt colocation site baseret på Cisco Nexus 7000 med MPLS og FabricPath.

Her i 2018/19 arbejder jeg (igen) med opbygning af et nyt datacenter, denne gang med mikrosegmentering vha. Cisco ACI og hyperconverged infrastruktur, samt med integration af vores datacentre med cloud services, herunder AWS og Azure.

Cortex Consult
I omkring et år var jeg ansat som netværksspecialist i Cortex Consult, med fokus på IP telefoni. Jeg var en del af den gruppe, som sidder fast hos H. Lundbeck og passer deres IT infrastruktur, samt deltager i udbygning og vedligeholdelse af deres netværk.

Jeg deltog tillige i design/review af en Cisco IP telefoniløsning hos H. Lundbeck.
Ved siden af dette løste jeg netværks- og IP telefoniopgaver for Cortex Consults øvrige kunder, samt i vores eget hostingcenter.

DMdata
Fra 2004 til 2006 var jeg ansat som netværksspecialist i DMdatas netværksafdeling, hvor jeg bl.a. arbejdede med DMdatas MPLS netværk. Jeg indgik i “core” gruppen, som havde ansvaret for DMdatas centrale infrastruktur.

Efter IBM‘s overtagelse af DMdata d. 1/12-2004 indgik jeg også i de projekter, der skulle integrere IBM’s og DMdatas netværk.

DR
Fra 1998 og frem til udgangen af 2003 var jeg ansat i DR (Danmarks Radio) i den afdeling, der hed Teknologisk Udvikling. Vi stod for udvikling af alle tekniske installationer i DR, og jeg var med i den gruppe, som arbejdede med at udvikle DR’s netværk.

Vi dækkede alt fra ethernet krydsfelter, ISDN og ADSL linier, til DR’s landsdækkende 45/155/622Mbps ATM backbone, samt firewalls og DR’s streaming miljøer.

Vores største udfordring det sidste årstid var arbejdet med at bygge DR’s nye multimediehus DR-Byen i Ørestaden, hvor jeg deltog i specifikationen af IP infrastrukturen, telefonsystem og det fælles overvågningssystem.

Ebone
I godt et år før jeg kom til DR var jeg ansat som Technical Manager hos Ebone.
Dengang var Ebone transit leverandør på det europæiske internet marked.

Siden blev det solgt til et stort amerikansk teleselskab, som gik konkurs.
Jeg arbejdede med udbygningen af Ebones infrastruktur i hele Europa.

UNI-C
Jeg var ansat på UNI-C i 6-7 år, hvor jeg – udover et ret akademisk projekt med at opbygge en X.400 til SMTP mail gateway – var teknisk ansvarlig for dels det akademiske netværk for uddannelse og forskning, dels det kommercielle internet, som UNI-C opbyggede, og som siden blev til UNI2.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s